10LV Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Отписват Ботев преди реванша, но сметките им ще излязат без кръчмар

0
Ботев Пловдив
Снимка: БТА

Ботев Пловдив е считан за аутсайдер в навечерието на реванша с Марибор от квалификациите в Лига Европа. „Канарите“ гостуват на словенския си съперник след победа с 2:1 у дома пред претъпканите трибуни на „Колежа“. Седмица по-късно обаче съперникът на родния представител е оптимист за обрат с оглед на прогнозите на букмейкъри и чужди анализатори.

Очевидно равностойният сблъсък на българска земя дава поводи на специалистите да считат, че в Марибор домакините ще вземат инициативата. Лично аз вярвам, че словенците със сигурност ще владеят повече топката, но Ботев има шанс дори и за нова победа заради убийствените си контраатаки. Не бива да забравяме как букмейкърските къщи фаворизираха първо ЦСКА (1:0, 2:0), а след това и Лудогорец (3:2) в турнира за Купата на България, но Ботев им обърка сметките.?

Душан Керкез разполага с много бързина в предни позиции?и ако съперникът се увлече в атака, и остави празни пространства, дълбоко ще съжалява. Марибор има да връща гол и ще натисне здраво още от първата минута. Началото на реванша е много важно.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Ботев трябва да удържи първия четвърт час игра

Ако носителят на Купата на България даде отпор и не се пропука през първите минути, то след това везните се накланят сериозно в негова полза. Окрилен от публиката и чисто на мускули домакинът ще се втурне напред. При здрава защита от „жълто-черните“ обаче устремът му постепенно ще намалява, защото на този ранен етап от сезона нито един отбор не може да държи високо темпо на игра продължителни периоди.?

Освен това с всяка следваща минута играчите на Марибор ще се изнервят все повече. Ботев трябва да изчака своя момент и да удари съперника! Много е важно и чисто от психологическа гледна точка пловдивският гранд да „заключи“ своята врата. Това обаче съвсем не означава, че възпитаниците на Керкез трябва да излязат с мисъл за равенство. Тя би била пагубна. Все още има 90 минути игра.

Ролята на Попов и Уджа е много важна

Двамата най-опитни в състава на Ботев трябва да вдъхнат самочувствие на своите съотборници. Играли са далеч по-големи мачове от предстоящия и за тях той е рутина, но съставът е изграден предимно от млади момчета, за които това е първо подобно гостуване. Именно това е ахилесовата пета на „жълто-черните“ – липсата на опит в подобни сблъсъци. Попето и новият голмайстор са лидерите, от които отборът има нужда в Марибор.

Ботев Пловдив - Марибор шал
Ботев Пловдив - Марибор шал (Снимка: Facebook.com/Botev Plovdiv)

Дуото вече показа, че не му трябва дълго време да се сработи. Класните играчи се напасват бързо. Ивелин даде отлична асистенция на африканския нападател на „Колежа“ за 1:0. Очакванията са именно тези двама играчи на Ботев пак да са сред най-дейните в нападение. Както вече споменах, тяхната роля ще бъде и далеч по-важна. Истинските лидери блесват точно в такива важни изпитания.

Марибор се лъже жестоко

Изказванията на играчите от последните дни подсказват, че всички в града се готвят да бият Ботев с разлика. Ето едно от тях:

„Очакваме с нетърпение реванша. Вярвам, че с подкрепата на феновете историята ще бъде различна и ние ще сме тези, които ще сме победителите в крайния резултат“, сподели младокът Жига Репас.

Букмейкърите пък изненадват с ниска ставка за успех на словенците – 1.60. Подценени пловдивчани могат да бъдат много опасни, а жестоката реалност да се стовари върху домакините.

Отборът не е някакво европейско страшилище. Дори в авторитетния портал „Transfermarkt“ съставът му е оценен по-ниско от този на българския представител. Чудно как мнозина са в заблуда, че Марибор го чака лесен реванш!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.